Zamawianie pizzy przez internet

Włoski specjał, pizza, jest popularny nie tylko we Włoszech. Danie to bardzo mocno przypadło di gustu także nam Polakom. Najczęściej jadamy ją w pizzeriach i restauracjach. Lubimy także zjeść ją we własnym domu. Ale wtedy najczęściej zamawiamy pizzę z dostawą.

 

Zdecydowanie najchętniej jadamy pizzę w pizzerii albo restauracji. Ale bardzo często chcemy zjeść ją w biurze albo w domu. Jeszcze niedawno zamówienia na pizzę z dostawą składaliśmy wyłącznie telefonicznie; dzisiaj możemy zrobić to także przez internet. Spora część pizzerii albo restauracji, które dają taką możliwość korzysta z internetowych platform pośredniczących; inne zdecydowały się z pośrednictwa zrezygnować i oferują możliwość zamawiania pizzy przez internet bezpośrednio na swojej stronie www. Obie możliwości są dla klientów równie wygodne. Za pizzę można zapłacić gotówką, szybkim przelewem, czasem także kartą.

Zamawianie pizzy przez internet jest bardzo wygodne, można to zrobić bardzo szybko. Osoby, które zamawiają pizzę przez internet nie muszą wybierać wyłącznie pizzy z karty – mogą skomponować także własną. Składniki, które wybieramy najczęściej to: pieczarki, papryka, salami, oliwki, szynka, kurczak. W przypadku zamawiania pizzy z karty najczęściej zamawiamy klasyczne, neapolitańskie wersje pizzy: margheritę lub pizzą po marynarsku. Nie brakuje także amatorów pierwszej słodkiej pizzy czyli hawajskiej. Nie brakuje również amatorów pizzy z czterema serami. Stosunkowo najrzadziej w menu polskich pizzerii gości pizza bianca. Rzadko też można zamówić pizzę calzone.

Usługa zamawiania pizzy przez internet została wprowadzona przez jedną z wielkich sieci w roku 1994. Złożono wówczas zamówienie na pizzę pepperoni z podwójnym serem i grzybami. Od tego czasu nikt nie zajął się policzeniem, ile razy zamawiano ten włoski specjał przez internet. Jedno jest pewne: usługa ta jest dla amatorów pizzy bardzo wygodna. Opłaca się również właścicielom pizzerii, gdyż dzięki niej zdobywają nowych, czasem stałych klientów.

Podobne wpisy:

Be the first to reply

Dodaj komentarz